2014
Szept19

Megújult Gyermekmenzák Óbudán

Megújultak Óbuda-Békásmegyer iskolai menzái a tanévkezdésre. A konyhatechnológiától a bútorzatig, szükség szerint részleges vagy teljes körű felújítással újultak meg a III. kerület iskolai menzái.

Rab Vilmos területi vezető elmondta: a munkálatok során a padlótól a mennyezetig felújítottuk a helyiségeket. Volt, ahol az álmennyezetet is újjáépítettük, volt, ahol a szigetelést cseréltük ki, illetve elektromos hálózatot is fel kellett újítanunk. A menzákat egyenként 5-22 millió forintos ráfordítással újítottuk meg.

A Csillaghegyi, a Dr. Béres József Általános Iskola és a békásmegyeri Pais Dezső Általános Iskola menzájának felújítása a leglátványosabb: új burkolatot kapott a padló, festést a falak, megújult a tálalópult, kicseréltük a konyhai eszközöket, az étkező bútorait. A Medgyessy iskolában a tálalópult, a konyhaeszközök és a bútorok cseréje mellett a beépített szekrényeket is újakkal váltottuk ki. Csillaghegyen átalakítottuk a konyhagépészetet, a kiserdei iskolában a radiátorokat is lecseréltük, a Keve utcai intézményben a mosdót is felújítottuk.

 

Összességében 150 millió forintot fordítottunk a menzák megújítására, melyből a mostani beruházáson túl tartalékot is képeztünk az esetleges pótlásokra, kiegészítésekre, fenntartó munkákra. A ráfordítás nagyjából fele felújításra, fele eszközök cseréjére ment. Minden helyszínen ipari mosogatógépet állítottunk be, de a belsőépítészeti díszítés kialakítása sem maradt el.

 

Kapcsolódó hírek: http://obuda.hu/hirek/megujult-menzakkal-indult-az-uj-tanev-obudan/

 

Galéria