Hogyan tároljuk az élelmiszereket?
Számos módon raktározhatjuk a különféle élelmiszereket, de vajon melyik a megfelelő hely, hőmérséklet és csomagolás számukra?
A rozmaring jótékony hatásai
A rozmaring évszázadok óta egyike a népi gyógyászatban leggyakrabban felhasznált gyógynövényeknek. A sötétzöld levelű növény az egészségre gyakorolt számos pompás hatásáról közismert.
Mennyi cukrot fogyaszthatunk?
Az egészséges táplálkozásban nincsenek tiltott ételek, élelmiszerek, csak megfelelő arányok. Az édes ízről és a cukorról sem kell lemondani. Ilyenkor sokan hajlamosak megfeledkezni arról, hogy az öt alapíz közül az édes íz szeretete milyen mélyen belénk ivódott.
Hihetetlen mennyiségű mikroműanyagot fogyasztunk
Egy hét alatt nagyjából 5 gramm mikroműanyag kerül a szervezetbe, amely egy bankkártya súlyának felel meg - derült ki az Egészségügyi Világszervezet, a WWF közleményéből, mely felhívja a figyelmet arra, hogy a mikroműanyagokat mára gyakorlatilag lehetetlenné vált kikerülni.
Közösen népszerűsítjük a gyerekek körében a csapvizet
Az őszi időszakban a DRV Zrt. a csapvízfogyasztás minél szélesebb körben való népszerűsítése érdekében kampányol. A cég a működési területén található települések egy részén az intézményi közétkeztetést biztosító Hungast Csoporttal is összefogott.
Miért kellene rendszeresen levest ennünk?
A rendszeres levesfogyasztás egyszerre jelent folyadékpótlást és táplálékfelvételt. A színek, illatok, ízek és hőmérsékletek harmóniájával és változatosságával jótékonyan hat az emésztőrendszer működésére, hozzájárul a napi folyadékszükséglet kielégítéséhez.