2015
Jan30

Intézményi közétkeztetési felmérés

A Hungast cégcsoport évente két alkalommal végez intézményi elégedettségmérést. Legutóbb 2014. decemberében kérdeztük meg közétkeztetési szolgáltatásunkat igénybe vevő intézmények vezetőit egy online űrlapkészítő és elemző szoftvert segítségével.

Összesen 263 intézményvezetői, tagintézmény-vezetői e-mail címre került kiküldésre a felkérés, melyből 161 címről érkezett válasz. A válaszadási hajlandóság 61%-os, ami a kérdőíves felmérések esetében jónak értékelhető. A napi folyamatos kommunikáción túlmenően fontosnak látjuk ezen összegző információközlési formát tovább fejleszteni, így igyekszünk a válaszadási hajlandóságot növelni.

A kérőívet kitöltők 93%-a (150/161) adott értékelhető választ az étkeztetés általános megítélésével kapcsolatosan. 88%-uk teljesen elégedett, vagy többnyire elégedett szolgáltatásunkkal.

A válaszadók 85%-a teljesen elégedett vagy többnyire elégedett az ételek változatosságával. Ugyanakkor arra a kérdésünkre, hogy milyen ételeket kellene gyakrabban adni a gyerekeknek meglehetősen változatos válaszokat kaptunk. Ezek között szerepeltek: párolt zöldség, krumplipüré, tejbegríz, főzelékfélék, kakaó, tejeskávé, paradicsomos burgonya, sütemény, ivójoghurt, rántott hús, tésztafélék, főzelékek, magyaros ételek, bőségesebb, hagyományos ételek, kelt tészták, majonézes, vagy joghurtos salátaféleségek.

Többen megjegyezték, hogy amit a gyerekek gyakrabban szeretnének a tányérjukon látni, azt nem minden esetben engedik meg az ide vonatkozó rendelkezések. Volt azonban, aki ennél a kérdésnél egyértelmű pozitív válasz adott: „Változatos az étrend, ezen nem változtatnék”.

A teljes elemzést itt olvashatja el.