79 milliárd jut gyermekétkeztetésre
A 2010-es 29 milliárddal szemben jövőre már 79 milliárd forint használható fel gyermekétkeztetésre - jelentette ki Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.
Ezúttal Veszprémben járt a Hungast MenzaMikulása
A Hungast Menza Mikulása ezúttal Veszprémben lepte meg a nagycsaládosokat, egyenként majd' 50 kg-os tartós élelmiszer csomagokkal a gondtalanabb karácsonyi készülődés elősegítésére. Az átadásra a Városházán került sor ünnepélyes és igen jókedvű keretek között.
Kormányzati támogatás a gyermekek egészséges táplálkozásáért
A kormány kiemelten támogatja a gyermekek egészséges táplálkozását. A gyermekek étkezési kultúrájának, étkezési körülményeinek javítását célzó Menő menzák az iskolában című, szeptemberben lezárult pályázat keretében az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) 314 iskolai alapítvány kérelmét támogatta összesen csaknem hatmilliárd forint értékben – jelentette be a tárca család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn sajtótájékoztatón, Kecskeméten.
Sportos MenzaMikulás Siófokon
Mintegy 500 mikulássapkás futó teljesítette a III. Mikulásfutás 3 kilométeres távját advent első vasárnapján. A lelkes sportolni vágyók a Hungast csoport Szupermenzáján melegedhettek fel a szállingózó hóesésben, és még a Menza Mikulással is találkozhattak. Cégünket nemcsak sportos kollégáink képviselték, hanem finom ételeink is.
Tartós élelmiszer adományok nagycsaládoknak
Siófokon járt a Menza Mikulás. A Hungast jóvoltából közel 100 gyermeket és szüleiket ajándékozott meg a Menza Mikulás, akik boldogan vették át az igen értékes csomagokat.
A gyermekvendéglátás a közétkeztetés új iránya!
Az idei évben a Hungast cégcsoport munkatársai egy újszerű és informatív eseménysorozatot indítottak útjára, „A gyermekvendéglátás közössége” címmel. Az országos megmozdulás közel 20 állomása behálózta hazánkat, amelyen a 180.000 főt számláló fogyasztókörüket képviselő intézményvezetők, pedagógusok, az önkormányzatok illetékes szakértői és vezetői vettek részt. Lényegre törő, tartalmas szakmai előadások, egészséges ételekből készült kóstoló és nem utolsó sorban jó hangulatú interaktív párbeszéd várta a megjelenteket a gyermekvendéglátás témakörében. Számos meghökkentő tényre is fény derült!”