Menza másként, avagy így esznek a diákok a Harvardon
A világ talán leghíresebb egyetemén nem csak a hallgatókkal szembeni elvárások, és a tandíjak magasak, hanem az ételek minősége is, ráadásul az is fontos szempont, hogy környékbeli termelőktől származzanak a finomabbnál finomabb alapanyagok.
Vegyszermentes ételt szeretnének gyermekeiknek a magyarok
A Greenpeace Magyarország közvélemény-kutatása szerint a magyar emberek majd’ kétharmada szeretné, ha az óvodai, és iskolai menük elkészítésénél szabály kötelezné a konyhákat arra, hogy bioélelmiszereket használjanak alapanyagként.
A Nébih Európa legmegbízhatóbb élelmiszerbiztonsági hivatala
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalról ötből négy magyar hallott már, de egy friss európai kutatás kimutatta, hogy nem csak híre, hanem jó híre is van a Nébihnek, amely a legmegbízhatóbb szakterületi hivatal Európában.
Ingyenes nyári étkezést kaphatnak a rászoruló családok gyermekei
Sajnos sok családnak gondot okoz a gyerekek ellátása a több mint kéthónapos nyári szünetben, ezen próbál segíteni az Emberi Erőforrások Minisztériuma évről évre nagyobb ráfordított összeggel, és nagyobb sikerrel is.
Jamie Oliver hadat üzen a gyerekeket megtévesztő reklámoknak
Az angol sztárséf évek óta dolgozik azért, hogy a mai gyerekek egészségesebb ételeket fogyasztva nőhessenek fel. Legújabb ötletével azonban rövidtávon biztosan nem válik sok ellenérdekelt fél kedvencévé, még akkor sem, ha a jövőnket jelentő felnövekvő generációk hálásak lesznek az ilyen kezdeményezéseknek.
Egészséges életmódra nevelik a dorogi gyerekeket
Mivel a dorogi Zrínyi iskolában is a Hungast Csoport biztosítja a gyerekek étkezését, így az egészséges ételek eddig is mindennaposak voltak számukra, egy új program keretében viszont meg is tanulhatják, hogy mit miért és hogyan érdemes, vagy éppen miért nem ajánlott fogyasztaniuk.