Egészséges életmódra nevelik a dorogi gyerekeket
Mivel a dorogi Zrínyi iskolában is a Hungast Csoport biztosítja a gyerekek étkezését, így az egészséges ételek eddig is mindennaposak voltak számukra, egy új program keretében viszont meg is tanulhatják, hogy mit miért és hogyan érdemes, vagy éppen miért nem ajánlott fogyasztaniuk.
Nő a bizalom a diétás közétkeztetés iránt
Bár a különböző diétás igénnyel bíró gyermekek száma folyamatosan növekszik Magyarországon, ezzel arányosan a bizalom is nő a közétkeztetésben felszolgált, felkészült dietetikusok által összeállított alapanyagokból, megfelelő konyhatechnológiai eljárással elkészített speciális menük iránt, így a szülők nem szorulnak rá, hogy maguk készítsék el allergiás gyermekeik ételeit.
Ezért fontos, hogy ne üdítőt igyanak a diákok ebéd közben
Ha az iskolai étkezésekkor vízívásra ösztönzik a gyerekeket, az több mint félmillió amerikai fiatalnál előzheti meg az elhízás vagy túlsúly kialakulását, és több mint 13 milliárd dollárral csökkentheti a problémához kapcsolódó orvosi és közvetett társadalmi költségeket.
Elindult az Élj könnyebben program minisorozata
Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet a Menza reform keretén belül, 2016 őszén két pályázatot indított el, amely a vártnál jóval pozitívabb eredményekkel zárult. Idén tavaszra a pályázatoknak és a rengeteg beküldött ételreceptnek köszönhetően megismerhettük a gyerekek kedvenc menzaételeit és hazánk legjobb közétkeztetőjét.
Nem kellene az ebédnek rohanásnak lennie
A RTL Klub 2017. október 12-ei híradójában mutatott be egy iskolát (Deák Diák Általános Iskola, Budapest VIII. kerület), ahol az igazgató három alappillér köré szervezi a tanulók órarendjét. Fontos számára, hogy elegendő idő jusson minden gyermeknek napi szinten a reggeli beszélgető körre, az ebédre és hogy friss levegőn lehessenek.
Jó minőségű és gusztusos: menzakoszt 450 forintból
Fejenként 450 forintból kellett főzniük azoknak a szakácsoknak, akik a közétkeztetési szakácsverseny döntőjében mérték össze tudásukat. A feladat az volt, hogy jó minőségű ételeket gusztusosan tálaljanak.