Útmutató a diétás étkeztetéshez
Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet egy közel ötven oldalas kiadvánnyal igyekszik segíteni a diétás étrendet igénylők helyzetének megértését az érintettek számára, valamint mankót nyújtani az étkeztetést végzőknek a megfelelő szolgáltatáshoz.
Tanév közben is igényelhetők a gyermekétkeztetési támogatások
Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára elmondta, továbbra is az év bármely napján, határidő nélkül igényelhető az ingyenes, vagy kedvezményes gyermekétkeztetés.
Egyre több egészséges terméket kapnak a gyerekek az iskolákban
Európai viszonylatban Magyarország biztosítja a gyerekeknek a legtöbb gyümölcsöt. A vonatkozó hazai számok az uniós átlag dupláját mutatják, míg az éves szinten kiosztott iskolatej mennyiségével 16 800 uszodai medencét lehetne megtölteni.
Nagyobb szerepet szánnak a vadhúsoknak a menzán
A vadak húsa sok ásványi anyagot és rostot tartalmaz, emellett pedig kevés benne a zsír. Többek között ezekért a tulajdonságaiért szeretné az Agrárminisztérium, ha a közétkeztetésben részt vevő gyerekek is több vadat fogyaszthatnának.
A Metallica is beszállt a magyar közétkeztetésbe
A metalzene amerikai legendái még áprilisban, budapesti koncertjük alkalmával ajánlottak fel több, mint négymillió forintot a Gyermekétkeztetési Alapítványnak, amely ebből az összegből hatvan halmozottan hátrányos helyzetű gyereknek szervezett nyári tábort.
Menza másként, avagy így esznek a diákok a Harvardon
A világ talán leghíresebb egyetemén nem csak a hallgatókkal szembeni elvárások, és a tandíjak magasak, hanem az ételek minősége is, ráadásul az is fontos szempont, hogy környékbeli termelőktől származzanak a finomabbnál finomabb alapanyagok.